آفات و حشرات از جمله عواملی هستند که به جان درختان میوه می افتند. وجود آفات و حشرات موجب بیماری درختان میوه و خراب شدن میوه های به بار نشته درختان می شود. با وجود این حشرات و در اثر خراب شدن محصولات، بهره برداری از میوه های درختان نیز به مراتب کاهش می یابد.
بنابراین سمپاشی درختان میوه بهترین راه برای از بین بردن و جلوگیری از هجوم حشرات و عوامل بیماری زا است. اگر چه سمپاشی اهمیت زیادی دارد اما نوع و زمان این امر نیز بسیار اهمیت دارد.
بهترین زمان سمپاشی درختان میوه در اواخر فصل زمستان و اوایل فصل زیبای پاییز می باشد در این فاصله زمانی درختان به اصطلاح لخت هستند و برگی ندارند و می شود به آسانی تمام درخت را سمپاشی کرد.
بنابراین باید در بهترین زمان، سمپاشی درختان میوه را انجام داد تا شاهد اثرات مثبت آن بر روی درختان میوه باشید. بنابراین برای دانستن بهترین زمان برای سمپاشی درختان میوه پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
بهترین زمان یرای سمپاشی درختان میوه
عامل | توضیح |
---|---|
بهترین زمان سمپاشی | اواخر زمستان یا اوایل بهار (هنگامی که درختان خفته هستند) |
چرا این زمان؟ | * پوشش کامل درخت به دلیل نبود برگ * کاهش نیاز به سم * کاهش خطر آسیب به حشرات مفید مانند زنبورها |
عوامل موثر | * شرایط آب و هوایی: روزهای بدون باران و رطوبت کافی * نوع درخت: هر درخت نیاز به سمپاشی در زمان خاص خود دارد * آفات و بیماری ها: نوع آفت یا بیماری تعیین کننده نوع سم و زمان سمپاشی است |
ملاحظات مهم | * استفاده از سموم مناسب و با کیفیت * رعایت دستورالعملهای استفاده از سم * محافظت از خود در هنگام سمپاشی * توجه به محیط زیست و جلوگیری از آلودگی |
فواید سمپاشی به موقع | * کنترل آفات و بیماریها * افزایش محصول * بهبود سلامت درخت |
در زمان سمپاشی درختان میوه باید به عواملی همچون باران و رطوبت هوا توجه داشته باشید. به طور مسلم بهتر است زمان سمپاشی را به روزهای بدون بارندگی موکول کنید، به این دلیل که در مواقع بارندگی سمومی که بر روی درختان و گیاهان نشسته است به راحتی پاک می شود بدون اینکه اثر خود را گذاشته باشد.
البته برای حرکت شیره در گیاه و اثر گذاری بهتر سموم بر روی درختان میوه به مقداری از رطوبت نیاز است. بنابراین بهتر است در مواقعی که خاک مرطوب است
و همچنین روزهایی که خبری از باران نیست کار سمپاشی درختان میوه را انجام داد. کشاورزان با توجه به این امر و نیاز مبرم سمپاشی به رطوبت، بعد از آبیاری درختان و گیاهان را سمپاشی می کنند.
در طراحی و اجرای فضای سبز که توسط مهندسان کشاورزی احداث می شود می توانید اگر در فضای سبز خود از درختان میوه استفاده کرده باشید مشورت بگیرید تا بتوانند بهنرین زمان سمپاشی درختان میوه دراختیارتان بگذارند.
بهترین زمان سمپاشی درختان میوه
در صورت عدم توجه به نوع سم و زمان سمپاشی درختان نباید انتظار این را داشته باشید که درختان در مقابل حشرات و آفات مقاومت خوبی از خود نشان دهند. سمپاشی درختان میوه یکی از بهترین راه حل ها برای تقویت سلامت درختان میوه است که باید در بهترین زمان سمپاشی درختان میوه انجام داد.
با توجه به در نظر گرفتن همه عوامل تاثیر گذار زمان سمپاشی، می توان اواخر زمستان یا اوایل بهار را بهترین زمان سمپاشی درختان میوه تعیین کرد.
اماچرا این زمان از سال به عنوان بهترین زمان سمپاشی درختان میوه تعیین می شود؟
در پاسخ به این سوال می توان بیان کرد که درختان میوه در این زمان برگ های زیادی ندارند و در زمان سمپاشی نیاز به سموم کمتری است که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
از طرفی پاشیدن سم به راحتی انجام می گیرد و سمومی که بر روی درختان میوه پاشیده می شود به همه قسمت های درخت از جمله ساقه ها ، شاخه ها و تنه ی درختان می رسد و شاهد اثر گذاری سموم در از بین رفتن حشرات خواهید بود.
همان طور که بیان کردیم بهترین زمان برای سمپاشی در روزهای بدون بارندگی است و با توجه به کاهش بارندگی در اواخر زمستان و اوایل بهار می توان در این زمان سمپاشی موثری داشته باشید.
از دلایل دیگر در انتخاب زمان سمپاشی درختان میوه در اواخر زمستان و اوایل بهار می توان به نبود محصولات نیز اشاره کرد، به این دلیل در زمانی که درختان دارای میوه هستند سمپاشی موجب مسمومیت محصولات می شود. البته در اوایل بهار که شکوفه ها نیز بسته است هستند می توان سمپاشی را انجام داد.
اگر زمان سمپاشی درختان میوه در مواقع شکوفه دادن درختان انجام شود به زنبورهای عسل آسیب وارد خواهد شد و گرده افشانی شکوفه ها نیز در صورت آسیب به زنبورهای عسل به درستی انجام نمی شود که در نتیجه موجب کاهش بازدهی محصولات می شود.
به نقل از سایت: mehrabyannursery.com
You can spray with a spray before bud break and before the leaves have opened. In fact, bud break is when the bud that has been swelling opens and leaves or green tissue come out. However make sure that the temperatures are around 60 degrees F. (15 C.) when you spray. Moreover you can use a natural sulfur-based fungicidal spray or a chemical spray. In order to be effective though, spray twice. First, when the flower buds begin to develop, then wait about 10 to 14 days and spray again. Lastly, make sure to fully spray the tree
می توانید قبل از شکستن جوانه ها و قبل از باز شدن برگ ها با اسپری سمپاشی کنید. در واقع غنچه زمانی است که جوانه ای که متورم شده باز می شود و برگ ها یا بافت سبز بیرون می زند. با این حال اطمینان حاصل کنید که هنگام سمپاشی دما در حدود 60 درجه فارنهایت (15 درجه سانتیگراد) باشد. علاوه بر این می توانید از یک اسپری قارچ کش طبیعی مبتنی بر گوگرد یا یک اسپری شیمیایی استفاده کنید. برای اینکه موثر باشد، دوبار اسپری کنید. ابتدا وقتی جوانه های گل شروع به رشد کردند، سپس حدود 10 تا 14 روز صبر کنید و دوباره سمپاشی کنید. در آخر، حتما درخت را به طور کامل اسپری کنید.
تاثیر سمپاشی درختان میوه در کنترل آفات و حشرات
استفاده از سموم سمپاشی در از بین بردن و جلوگیری عوامل بیماری زا همچون آفات و حشرات بر روی درختان میوه بسیار موثر است. البته به این نکته نیز باید دقت داشته باشید که انتخاب سم مناسب برای هر درخت از نکات مهم در سمپاشی است که نباید نادیده گرفته شود.
بنابراین در زمان سمپاشی درختان میوه باید به نوع سموم با توجه به هر درخت توجه داشته باشید چراکه آفات و حشرات مربوط به هر درخت با دیگری متفاوت است. البته باید از سمومی استفاده کرد که تاثیر زیادی بر روی مقاومت حشرات و آفات داشته باشد و آنها را به راحتی از بین ببرد.
در ادامه برخی از نکات مهم در زمان سمپاشی درختان میوه را برای شما بیان می کنیم که در صورت توجه کردن به این موارد سمپاشی درست و به جا، بهره برداری بیشتری از محصولات خود داشته باشید.
عوامل بیماریزا و زمان درست سمپاشی
آفت یا بیماری | زمان مناسب سمپاشی |
---|---|
سوسک شاخک بلند رزاسه | هنگام مشاهده تخمگذاری حشره در شاخهها |
کرم سیب | بلافاصله پس از مشاهده کرم روی درخت |
درست ترین زمان سمپاشی درختان میوه یکی از فاکتورهای مهم در اثر گذاری سمپاشی درخت به حساب می آید که به شرایط آب و هوایی و نوع درخت میوه بستگی دارد. در زمان سمپاشی درختان میوه توجه داشتن به تاریخ دقیق سمپاشی در بهترین زمان منجر به کنترل و از بین بردن حشرات و عوامل بیماری زا بر روی درختان میوه می شود.
شناسایی کردن عوامل بیماری زا
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در زمان اثربخشی سمپاشی درختان میوه این است که قبل از هر چیز شناخت کاملی بر روی عوامل بیماری زا درختان میوه داشته باشید.
البته بسیاری از باغداران هنوز هم به صورت سنتی برای سمپاشی درختان میوه از یک الی دو نوع سموم استفاده می کنند اما غافل از اینکه عوامل بیماری زا بر روی هر درختی مختلف است.
باغداران معتقد هستند تنها یک عامل قارچی سلامت درختان میوه را تهدید می کند اما این چنین نیست بلکه عوامل بیماری زا دیگری نظیر باکتری ها، ویروئید، فیتوپلاسما، نماتد و ویروس ها نیز هستند.
بنابراین هر کدام از این عوامل بیماری زا به نوعی سلامت درختان را تهدید می کند که شیوه ی کنترل کردن هر کدام از این عوامل بیماری زا نیز متفاوت خواهد بود .
بنابراین شناخت این عوامل در همان ابتدای کار سمپاشی اهمیت زیادی دارد چرا که باید بدانید با چه عوامل بیماری زایی سرو کار دارید و باید از چه سمومی استفاده کنید.
البته اگر نسبت به سمومی که باید استفاده کنید اطلاع زیادی ندارید می توانید از کارشناسان سم پاشی در کلینیکهای گیاه پزشکی کمک بگیرید.
برند و کیفیت سموم
یکی دیگر از فاکتورهایی مهمی که در اثر گذاری سموم نقش بسزایی دارد، برند و کیفیت سمی است که قرار است استفاده کنید. برندهای معتبر فعالیت کاری خود را با رضایمتندی مشتریان خود جلو می برند و همیشه تلاش خود را به کار می گیرند تا بهترین سموم مرغوب را تولید و ارائه دهند.
در صورت عدم توجه به این فاکتور و خرید سموم بی کیفیت نباید انتظار فوق العاده ای از اثر گذاری سموم در از بین بردن عوامل بیماری زا داشته باشید. بنابراین در زمان انتخاب سموم از همان ابتدای خرید به دنبال برند و کیفیت مطلوب سموم باشید.
نحوه ی صحیح استفاده از سموم
عوامل بیماری زا در قسمت های مختلف درختان جا خوش می کنند و تنها با استفاده از سموم است که از بین خواهند رفت و از درخت جدا خواهند شد. بنابراین باید سموم را به طور صحیح سمپاشی کرد تا به همه قسمت های مربوطه که عوامل بیماری زا وجود دارد پخش شود.
به طور مثال عوامل بیماری زایی هستند که در زیر برگ قرار می گیرند بنابراین در زمان سمپاشی درختان میوه باید طوری سمپاشی انجام شود که سم به طور مستقیم با این عوامل بیماری زا در ارتباط باشد و به درستی بر روی آنها پاشیده شود.
البته برخی از عوامل بیماری زا نیز هستند که در خاک وجود دارند بنابراین باید برای سمپاشی این دسته از عوامل بیماری زا، سم به حالت مخلوط در آب آبیاری انجام شود.
با این اوصاف باید بیان کنیم که شناخت عوامل بیماری زا و محل دقیق استقرار این عوامل بر روی درختان میوه اهمیت بالایی دارد که نباید در زمان سمپاشی و گرفتن نتیجه مطلوب از سمپاشی نادیده گرفته شود.
زمان دقیق سمپاشی در کنترل عوامل بیماری زا
در بین بیشمار عوامل بیماری زا، بسیاری از آفات و حشرات هستند که برای کنترل کردن و رشد آنها باید در تاریخ درستی زمان سمپاشی آنها انجام گیرد.
البته توجه کردن به تاریخ دقیق سمپاشی با توجه به شناخت آن عوامل اهمیت زیادی دارد چرا که در صورت عدم توجه به تاریخ، عوامل بیماری زا به سرعت رشد خواهند کرد و کنترل کردن آنها سخت خواهد شد.
سوسک شاخک بلند رزاسه
این حشرات یکی از عوامل بیماری زا در گونه ی درختی گلسرخیان است. این حشرات در بیرون از شاخه و کنار جوانه ی راسی به دنبال لانه سازی هستند و با سرعت بالایی وارد بافت شاخه نیز می شوند. در این زمان این حشرات شروع به تخم گذاری می کنند که باید سمپاشی در همین زمان انجام گیرد تا مانع از تخم گذاری آن ها شوید.
کرم سیب
کرم سیب نیز یکی از حشراتی است که باید به محض دیده شدن بر روی درختان سمپاشی را انجام داد. اگر این کرم به بافت سیب نفوذ کند موجب خراب شدن سیب خواهد شد که سمپاشی بعد از آن نتیجه نخواهد داد.
سخن پایانی
سمپاشی بهترین راه برای جلوگیری از خسارت دیدن و کاهش بهره وری محصولات است که البته باید در بهترین زمان سمپاشی درختان میوه را انجام داد.
گروه طراحی فضای سبز آیسان خلیلی آذر مشاوره های لازم را در زمینه سمپاشی درختان و اجرای آنها خدمت شما عزیزان ارائه می دهد.