به طراحی , اجرا و نگهداری فضای سبز گروه آیسان خوش آمدید

نورپردازی فضای سبز – نحوه نورپردازی،طراحی و اجرای آن

نورپردازی فضای سبز

نورپردازی فضای سبز اگر به شکل درست و اصولی انجام شود پس از تاریک شدن هوا، از کاهش کیفیت دیداری و زیبایی ظاهری فضاهای سبز جلوگیری می کند. هرچند کاشت گل ها و گیاهان مختلف بر اساس یک طرح جامع در زیباسازی محوطه بناها و ساختمان های مختلف موثر است اما نورپردازی اصولی و درسته فضاهای سبز مختلف باعث افزایش زیبایی دیداری این فضاها در شب ها می شود.

اگر نورپردازی در فضاهای مختلف سبز پیرامون ساختمان های مختلف به شکل درست انجام نشود فقط تا زمان تاریک شدن هوا زیبایی و جلوه دیداری آن ها حفظ شده و پس از تاریک شدن هوا چیزی به جز تاریکی و سیاهی به چشم بیننده نمی رسد.

بنابراین اجرای نورپردازی درست و با کیفیت در فضاهای مختلف سبز باعث حفظ زیبایی ظاهری این فضاها در شب ها و تاریکی هوا شده و باعث می شود که استفاده کنندگان یا بینندگان اینگونه فضاها در شب ها هم بتوانند از زیبایی ظاهری آنها لذت ببرند.

 

در نورپردازی فضای سبز باید به چه اصول اولیه‌ای توجه شود؟

در نورپردازی فضای سبز باید به یک سری اصول اولیه و پایه در هنگام طراحی و اجرا ء مورد توجه باشد تا علاوه بر آنکه کیفیت دیداری فضای سبز در شب و تاریکی حفظ می گردد زیبایی ظاهری فضای سبز به وسیله چینش مناسب منابع نور و روشنایی چند برابر شود.

لذا برای آنکه نورپردازی فضای سبز از کیفیت مناسبی برخوردار شود ابتدا باید یک نقشه اولیه و درست با توجه به شاخصه ها و کم و کاست های محل مورد نظر طراحی شود. به بیان دیگر جای نصب انواع چراغ ها باید با میزان نورافشانی آنها از تناسب لازم برخوردار باشد.

به شکلی که پس از روشن شدن چراغ ها در شب کم یا زیاد بودن نور باعث آزار بیننده و ایجاد یک فضای نابهنجار و ناهماهنگ نشود. همچنین استفاده بیش از حد از تجهیزات نورپردازی در فضای سبز نه تنها باعث افزایش نابهنجاری در فضا می شود بلکه مصرف انرژی را هم به شکل قابل توجهی افزایش می دهد.

به عبارت دیگر حجم روشنایی استفاده شده در فضای سبز باید از تناسب لازم با میزان تاریکی، فضاهای مختلف و نوع گیاهان و درختانی که در آن مناطق کاشته شده است برخوردار باشد به شکلی که در شب پس از روشن شدن چراغ ، بیننده تغییر شرایط روشن شدن چراغ ها را به شکل واضح متوجه نشود.

همچنین سطح بالا یا پایین نور در فضاهای مختلف سبز باعث برهم خوردن آرامش بیننده و ملتهب شدن ذهن او می گردد لذا میزان روشنایی چراغ های استفاده شده در فضای سبز باید به حدی باشد که ذهن را دچار چالش و ناراحتی نکند.

نورپردازی محیط سبز
مزایای نورپردازی

نورپردازی فضای سبز چه مزایایی دارد؟

نورپردازی فضای سبز فواید و مزایای زیادی می تواند داشته باشد که از آن جمله می توان به مواردی مثل افزایش امنیت فضای پیرامونی ساختمان ها و بناهای مختلف آن ، بالا رفتن زیبایی دیداری و افزایش ارزش یک ملک، افزایش زیبایی و برجسته کردن دکوراسیون محوطه سازی و ایجاد یک فضای دلچسب و مطلوب برای شب نشینی و دورهمی  اشاره کرد.

  • افزایش امنیت فضای پیرامونی ساختمان ها و بناهای مختلف

یکی از مزایای نورپردازی درست و اصولی افزایش جنبه ایمنی فضای پیرامونی انواع ساختمان ها و بناهای مختلف است.

به عبارت دیگر نورپردازی درست و با کیفیت در فضای پیرامونی ساختمان های مختلف نه تنها ارزش زیبایی دیداری مکان مورد نظر را افزایش می دهد بلکه به دلیل روشن کردن مناطق مختلف ایمنی فضای مورد نظر را نیز تقویت کرده و در صورت وجود دوربین های مختلف مداربسته کیفیت امنیت محل مورد نظر به حد مطلوب می رسد.

  • بالا رفتن زیبایی دیداری و افزایش ارزش یک ملک

نورپردازی فضای سبز پیرامون ساختمان های مختلف علاوه بر آنکه باعث بالا رفتن  کیفیت زیبایی دیداری فضاهای مورد نظر در شب ها می شود باعث افزایش ارزش ملک شده و می تواند یک عنصر مهم زیبایی شناختی محسوب گردد.

نورپردازی درست و اصولی فضاهای پیرامونی ساختمان ها باعث افزایش زیبایی دیداری ساختمان و به تبع آن افزایش قیمت و ارزش یک ملک یا ساختمان شود.

نورپردازی محوطه سبز
نقش نورپردازی در ارزش ملک
  • افزایش زیبایی دیداری و برجسته کردن دکوراسیون محوطه سازی

از مزایای مهم نورپردازی فضای سبز پیرامونی یا حاشیه ساختمان های مختلف افزایش زیبایی دیداری و برجسته کردن دکوراسیون محوطه سازی است که در نوع خود می تواند بی نظیر باشد.

قرارگیری  اصولی چراغ ها و منابع نور در فضاهای مختلف می تواند باعث برجسته کردن ویژگی های مختلف فضای سبز شده و در عین حال زیبایی دکوراسیون کلی محوطه را هم ارتقاء دهد.

مثلاً طراحان یا صاحبان محوطه های مختلف فضای سبز می توانند با استفاده از چراغ های ال ای دی خطوط یا فضاهای مختلف ملک خود را از فضاهای دیگر جدا کرده و برای نمایش این تمایز از رنگ های مختلف استفاده کنند.

  • ایجاد یک فضای دلچسب و مطلوب برای شب نشینی و دورهمی

طراحی نورپردازی فضای سبز و چینش یا جانمایی منابع نور مختلف می تواند یک فضای دلچسب و مطلوب برای شب نشینی و دورهمی های دوستانه ایجاد کند. نورپردازی فضاهای سبز می تواند یک محیط دلچسب و آرامش بخش را پس از یک روز سخت و خسته کننده برای صاحبان آن ایجاد نماید.

به همین دلیل اکثر صاحبان یا مسئولین فضاهای سبز مختلف سعی می کنند با طراحی و اجرای یک نورپردازی فضای سبز درست و با کیفیت به محیطی جذاب و دلنشین برای شب نشینی یا مهمانی های دورهمی تبدیل کنند.

 

برای نورپردازی در فضا های سبز از چه وسایل و تجهیزاتی استفاده می شود؟

برای نورپردازی در فضا های سبز از وسایل و تجهیزات مختلفی استفاده می گردد. به عبارت دیگر نوع طراحی، میزان هزینه، پستی و بلندی فضای سبز، یکنواخت بودن فضای سبز ، سلیقه صاحبان یا مسئولین فضاهای سبز و غیره می تواند نقش مهمی در تهیه و نصب تجهیزات نورپردازی در فضاهای سبز مختلف داشته باشد.

از جمله تجهیزات  و وسایل نورپردازی فضای سبز که به شکل قالب درطراحی و اجرای فضاهای سبز مختلف برای نورپردازی در شب ها مورد استفاده قرار می گیرد می توان به وسایلی مانند انواع چراغ های ریسه ای، انواع لامپ های ال ای دی، پایه فلش، چراغ های روشنایی در اشکال و ابعاد مختلف، انواع چراغ های خورشیدی، چراغ های دیواری، انواع چراغ های مجهز به حسگرهای حرکتی و غیر اشاره کرد.

 

نورپردازی فضای سبز چه  فایده ای برای گل ها و گیاهان دارد؟

معمولاً برای رشد گیاه باید نور و گرما دریافتی در تعادل قرار داشته باشد تا رشد گیاه دچار اختلال نشود. معمولاً در فضاهای شهری به دلیل ایجاد سازه های مختلف ممکن است نور و گرمای مورد نیاز برای رشد گل و گیاهان به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند.

همچنین برخی از گل ها و گیاهانی که در فضاهای سبز پیرامون ساختمان های شهری کاشته می شوند ممکن است  نسبت به سرمای شب های طولانی زمستان حساس باشند و با کوتاه شدن روزهای زمستان شرایط برای رشد آن ها سخت شود به همین دلیل با نورپردازی درست و تامین نور مصنوعی می توان نور و حرارت مورد نیاز این نوع گل ها و گیاهان در فضای شهری را تامین نمود.

هرچند وجود منبع نور طبیعی برای رشد انواع گل ها و گیاهان ضروری است اما در فضاهای شهری به دلیل محذورات ایجاد شده استفاده از نورپردازی فضای سبز یا استفاده از نور مصنوعی می تواند تا حدود زیادی به شرایط فتوسنتز گیاهان کاشته شده در فضای پیرامونی ساختمان های شهری کمک کند.

باید توجه داشت برای آنکه گیاهان کاشته شده در فضای پیرامونی ساختمان ها شهری بتوانند از نورپردازی مصنوعی برای رشد گیاه و فتوسنتز خود استفاده کنند باید طول موج نور مورد نظر 400 تا 700 نانومتر فتوسنتز باشد این محدوده به عنوان تابش فعال فتوسنتزی برای رشد گیاه شناخته می شود و نوارهای موج قرمز، آبی و سبز را شامل می شود.

نورپردازی فضای سبز
فواید نورپردازی برای گیاهان

سخن پایانی

نورپردازی فضای سبز اگر به شکل درست و اصولی انجام شود می ‌تواند نقش موثری در زیبایی ظاهری ساختمان‌ها و بناهای مختلف داشته باشد.

طراحی فضای سبز محوطه های مختلف شهری به خصوص فضای پیرامونی ساختمان‌های مختلف هرچند از کیفیت مناسبی برخوردار باشد اما اگر نورپردازی مناسبی در آنها طراحی و اجرا نشود کیفیت دیداری و زیبایی ظاهری آنها فقط به روشنایی هوا در روز محدود می‌شود و با تاریک شدن هوا، تاریکی باعث کاهش دید و محدود شدن زیبایی ظاهری آنها می‌گردد که این امر با کوتاه شدن روزها در فصل پاییز و زمستان تشدید می شود.

لذا برای پایدار کردن زیبایی دیداری فضای سبز مناطق مختلف شهری برای انواع نشست ها و دور همی های شبانه می‌توان از انواع وسایل و تجهیزات نورپردازی فضای سبز در شب استفاده نمود.

گروه طراحی آیسان خلیلی آذر میتواند مشاوره های درست و اصولی را در زمینه نور پردازی خدمت شما عزیزان ارائه بدهد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *