به طراحی , اجرا و نگهداری فضای سبز گروه آیسان خوش آمدید

طراحی فضای سبز شهری

طراحی فضای سبز شهری

آیا با طراحی فضای سبز شهری آشنایی دارید؟ آیا می دانید برای انجام این مورد چه نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد؟ آیا تا کنون از فضای سبز برای شهر استفاده کرده اید؟ آیا در منطقه ی شما فضای سبز وجود دارد؟ آیا می دانید برای این نوع طراحی چه هزینه ایی لازم است؟

همان طور که مستحضر هستید امروزه یکی از مشکلات بزرگ ساکنین شهر دوری از فضای سبز است، آلودگی هوا، ساخت و سازهای آسمان خراش تاثیرات بدی روی روحیه افراد گذاشته اند، بنابراین با ایجاد فضا های سبز در شهر می توان علاوه بر ایجاد یک محیط زیبا، موجب ایجاد تاثیر مثبت بر روی سلامت روحی و جسمی افراد نیز شد در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با طراحی فضای سبز شهری و نکات مربوط با آن بیشتر آشنا شوید.

پیشینه فضای سبز شهری

شاید قبل از هر چیزی بخواهید بدانید که این مدل از فضای سبز چیست و برای طراحی آن باید چه معیار هایی در نظر داشت؟

در این رابطه باید گفته شود که ایجاد فضای سبز شهری از سال های دور وارد بحث شهر سازی شده است، در واقع می توان گفت فضاهای سبز در حیطه شهری شامل گیاهان متفاوتی مثل چمن، درخت و درختچه است که بخشی از فضای شهر را در بر می ‌گیرد، و باید بر اساس قوانین و معیار های مشخص در قسمت های گوناگون شهر تاسیس شوند.

مزایا و فواید طرح ریزی فضای سبز شهری

حالا که با فضای سبز شهری آشنا شده اید، وقت آن است که شما را با مزایا و فواید فضای سبز شهری آشنا کنیم، تا بدانید چرا به طراحی شهری فضاهای سبز تاکید می شود؛ در ادامه به مزایا و فواید آن می پردازیم که عبارتند از:

  • کم شدن استرس های شهری
  • کاهش دی اکسید کربن موجود در هوا
  • ایجاد فضاهای زیبا
  • به وجود آمدن آرامش روحی برای افراد
  • کم شدن آلودگی های صوتی
  • کاهش یافتن گرمای اضافه محیط
  • به وجود آمدن هوای مطبوع

فواید طراحی فضای سبز شهری

دسته بندی فضای سبز شهری

فضای سبز شهری یک فضای زیبا در سطح شهر است، که فواید زیادی برای شهر نشینان خواهد داشت، شایان ذکر است که فضای سبز شهری دسته بندی خاصی دارند که در ادامه بیان شده است:

فضای سبز عمومی:

به آن دسته از فضا های سبزی که در قسمت های گوناگون شهر اجرا می ‌شوند و تمام مردم از آن استفاده می کنند فضای سبز عمومی می گویند، مانند: فضای سبز خطی، انواع پارک ها و باغ ها

فضای سبز نیمه خصوصی

به فضا هایی که در مالکیت مراکز آموزشی، سازمان ها و نهادها قرار دارد و بیشترین استفاده از آنان را کارکنان و مراجعین این قسمت انجام می دهند فضای سبز نیمه خصوصی خواهند گفت.

فضای سبز خصوصی

این مدل از فضای سبز مورد استفاده عمومی است و مالک آن ها صاحبان فضا می باشند.

فضای سبز خیابانی

 فضای سبز خیابان، شامل فضای کنار گذرگاه ها، پیاده رو، بزرگ راه و کنار خیابان ها می شود.

لازم به ذکر است که دیوار های سبز و روف گاردن نیز، فضای سبز شهری محسوب می شوند.

فضای سبز شهری و کاهش آلودگی هوا

همان طور که می دانید امروزه به علت فعالیت های انسانی، میزان آلودگی هوا و گازهای گلخانه ای بسیار افزایش پیدا کرده است، لازم به ذکر است که وجود این آلودگی ها سبب ایجاد پیامدهای ناگواری برای زمین خواهد شد.

همان گونه که مستحضر هستید، گیاهان موجب کاهش آلودگی و گازهای کربن دی اکسید می شوند، به همین دلیل وجود گیاه در فضای شهری اهمیت بالایی دارد، فضای سبز در شهر با داشتن گیاهان گوناگون علاوه بر ایجاد زیبایی بصری، سبب کاهش آلودگی های محیطی نیز خواهد شد. پس باید به نحوه طرح ریزی آن اهمیت داده شود.

 

اصول طراحی فضای سبز شهری

اصول طرح بندی فضاهای سبز شهری

برای اینکار باید دارای تخصص طراحی بود، تا بتوان موارد گوناگون را رعایت کرد. در طراحی این نوع فضای سبز باید به مواردی مانند آشنایی با گیاهان مختلف، آشنایی با فضای گوناگون شهری، برنامه ‌ریزی، اشراف به قوانین مختلف در زمینه طراحی و مدیریت درست توجه داشت.

در واقع برای طراحی در حوزه شهری معماران، مدیران و متخصصین فعالیت خواهند کرد.

نکات مورد توجه در  احداث برای شهر

فضای سبز شهری  یک امر مهم و حیاتی محسوب می شود که باید به آن بسیار توجه داشت و یک سری نکات را در نظر داشت که در ادامه ی مطالب بیان شده اند:

نوع خاک مورد استفاده

میزان رطوبت

شیب زمین انتخاب شده

شرایط آب و هوایی محیط مورد نظر برای طراحی فضای سبز

میزان رطوبت محیط

یکی دیگر از مراحل بسیار حیاتی و مهم در این رابطه، مشخص کردن نوع گیاهی است، که باید در فضای سبز کاشته شود.

توصیه می‌ شود در این مرحله از کمک افراد متخصص و آگاه استفاده کنید، متخصصین مورد انتخاب باید با گیاهان و نیازهای آن ها آشنایی داشته باشند و همچنین بتوانند موقعیت آب و هوایی و اقلیم هر مکان را به طور کامل ارزیابی کنند. به عنوان مثال نمی ‌توان یک نوع گیاه خاص که آب فراوان لازم دارد در مناطق کم آب کاشت.

 

نکات طراحی فضای سبز شهری

 

نتیجه گیری

همان گونه که در متن بالا خواندید، امروزه طراحی فضای سبز شهری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا روز به روز به آلودگی های شهری افزوده می شود به همین دلیل باید با انجام این امر بزرگ سبب کاهش آلودگی ‌های هوا شد. این طراحی مزایا و فواید زیادی دارد به همین علت سالیانه هزینه زیادی برای این امر کنار گذاشته شود.

همان گونه که متوجه شدید نوع فضاهای سبز دارای دسته بندی خاصی است، که در شهر اجرا خواهد شد. در زمان اجرای آن هم باید با نکات و عوامل تاثیرگذار آن آشنایی داشت تا بتوان به درستی آن را اجرا کرد و یک بستر زیبا برای سطح شهر به وجود آورد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *