به طراحی , اجرا و نگهداری فضای سبز گروه آیسان خوش آمدید

زیر سازی، کفسازی و عایق بندی روف گاردن

زیر سازی، کفسازی و عایق بندی روف گاردن

 

زمانی که می خواهیم روف گاردن ها را به صورت اصولی اجرا کنیم، باید از اصول کفسازی، زیرسازی و عایق بندی آن ها اطلاع داشته باشیم. در اصل، مهم ترین قسمت‌هایی که باید به آن ها توجه داشته باشید، همین قسمت ها هستند چرا که زیر سازی، کفسازی و عایق بندی روف گاردن می تواند میزان استحکام، ماندگاری اجزا و مقاومت روف گاردن را تعیین کند. در ادامه‌ی این مقاله می خواهیم شما عزیزان را با مراحل اجرای این مقدمات و مزایای اجرای آن ها آشنا کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

زیر سازی، کفسازی و عایق بندی روف گاردن و مراحل آن

اولین اقدامی که برای اجرای روف گاردن در یک محیط باید انجام دهید، همین زیرسازی آن است اما چگونه؟

برای زیرسازی شما ابتدا باید سطح بام یا حیاط را با استفاده از پوشش‌ هایی همچون قیر و ….، پوشش دهید و سپس لایه‌ های زیرین به وجود آوردن روف گاردن را در کوتاه ترین زمان ممکن به وجود بیاورید.

مراحل زیر سازی روف گاردن به این صورت است که ابتدا باید سطح زمین را صاف کنید و سپس با استفاده از تجهیزات مختلف، قیر یا پوشش مریوطه را بر روی آن اجرا نمایید. در مرحله ‌ی دوم، یک پوشش دیگر که از جنس ملات ‌های سیمانی و ماسه ای است، بر روی محل قیر گونی شده قرار می‌ گیرد و در مرحله‌ ی آخر هم تست آب بر روی این محل انجام می ‌شود که ببینند آیا آب نشتی دارد یا خیر!

اگر آب نشتی نداشت، مرحله‌ ی بعد که مرحله ی کفسازی روف گاردن است به اجرا در می آید. در غیر این صورت باید به طور مجدد مراحل زیرسازی تکرار شوند. مسلما هر اقدامی با توجه به ضرورتی که دارد انجام می شود. زیرسازی روف گاردن هم از این قاعده جدا نیست. پس  اگر می خواهید یک باغچه ی متمرکز را بر روی بام یا در حیاط خود به وجود بیاورید، باید ابتدا آن را زیرسازی کنید.

عایق بندی روف گاردن

مزایای زیر سازی روف گاردن

حال که متوجه شدیم به چه اقداماتی زیرسازی روف گاردن می‌گویند، باید بدانیم که اصلا مزایای این اقدام چیست که بود و نبود آن انقدر اهمیت دارد. این مزایا عبارتند از:

  • در طراحی و اجرای روف گاردن از موای قیر مانندی همچون ایزوگام ها استفاده می شود تا این مواد بتوانند در مقابل انرژی گرمایشی خورشید از خود مقاومت نشان دهند و ماندگار باشند.
  • به دلیل این که روف گاردن‌ ها قطعات زیادی دارند و تمامی این قطعات باید بر روی همان قسمت زیرسازی شده نصب شوند،  باید از موادی استفاده شود که انعطاف پذیری بالایی دارند. مواد انتخاب شده  نیز دارای این ویژگی هستند و انتخابی بسیار مناسب برای انواع روف گاردن ها به شمار می‌آیند.
  • یکی دیگر از اصلی ترین مزایایی که زیرسازی روف گاردن برای محیط به وجود می آورد این است که می تواند از ورود حشرات یا مواد شیمیایی به باغ و باغچه ی شما جلوگیری کند و حیات آن ها را بهبود دهد.
  • زیرسازی روف گاردن سبب می شود که تغییرات جوی نتوانند روف گاردن شما را دچار اختلال کنند چرا که روف گاردن ممکن است نشتی آب داشته باشد و این امر اهمیت بسیار زیادی دارد.

 

زیر سازی روف گاردن

 

کفسازی روف گاردن و مراحل آن

به طور کلی کفسازی روف گاردن در مراحل زیر خلاصه می شود:

  • لایه ضد آب

پس از اینکه زیرسازی روف گاردن تمام شد، باید شما به اجرای لایه های ضد آب که در زیر مجموعه کف سازی روف گاردن قرار می گیرند بپردازید. این لایه ها از نظر نصب، تعمیر و نگهداری به هزینه های زیادی احتیاج دارند. پس بهتراست از بهترین المان ها برای ساخت آن استفاده کنید. همچنین باید بدانید که این لایه ها می توانند از تحمیل بار اضافی به عناصر ساختمانی جلوگیری کنند و از لایه های زیر سازی شده محافظت نمایند.

  • مونتاژ قطعات

مرحله ی دوم از کفسازی روف گاردن، به مونتاژ قطعات مختلفی که قرار است در اجرای روف گاردن مورد استفاده قرار بگیرند اختصاص پیدا کرده است. در مرحله دوم از تجهیزات کف سازی روف گاردن شما باید به زهکشی و تعبیه پارچه فیلتر روف گاردن بپردازید. زهکشی یکی از حساس ترین مراحل اجرایی در این زمینه به شمار می‌آید که باید تمامی آب های جمع شده در روف گاردن اعم از آب باران و آب ناشی از آبیاری را جمع کرده و به خارج از روف گاردن ببرد.

همچنین زهکشی می تواند از پوسیده شدن تمامی گیاهان موجود در روف گاردن جلوگیری کند و از این نظر هم از اهمیت زیادی برخوردار است.

تجهیزات دیگری که در این مرحله به کار گرفته می‌شوند تجهیزات پارچه فیلتر هستند که رسالت اصلی آنها جلوگیری از نفوذ خاک، ذرات شن و ماسه هایی است که در قسمت عایق بندی گاردن مورد استفاده قرار می گیرند. مسلما اگر خاک وارد لایه های زهکشی بشود، لایه های زهکشی با اختلال مواجه می شوند اما با استفاده از پارچه فیلتر، دیگر چنین اتفاقاتی نخواهد افتاد.

  • محیط کاشت

پس از این که در کفسازی مراحل فوق انجام شد، باید به ساخت محیط کاشت بپردازید. محیط کاشت به همان محیطی گفته می شود که در آن خاک می ریزند و سپس گیاهانی که باید در روف گاردن باشند را در آن می کارند تا رشد کند. در محیط کاشت، کود ها و سایر مواد تغذیه ای نیز وجود دارند تا در بهبود رشد گیاهان سهیم باشند.

کفسازی روف گاردن

 

مزایای کفسازی روف گاردن

تجهیزات کفسازی روف گاردن هم می توانند مزایای زیادی را برای روف گاردن ها به وجود بیاورند. برای مثال این تجهیزات می توانند هزینه های مربوط به تعمیر یا نگهداری از لایه های زیرسازی شده را کاهش دهند و یا این هزینه ها را به حداقل برسانند. علاوه بر این، چه محافظی بهتر از لایه های کفساز شده می تواند باشد؟

پس با این اوصاف می توانیم نتیجه بگیریم که کفسازی روف گاردن هم در مصرف آب و هم در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می کند و حتی قابلیت این را دارد که در شرایط جوی مختلف نیز ماندگار باشد. همچنین باید توجه داشته باشید که این لایه ی میانی جزو اصلی ترین لایه ها است چرا که‌ هم می تواند بر لایه ی رویی خود تاثیر بگذارد و هم می تواند لایه ی زیرین خود را حفظ کند.

عایق بندی روف گاردن

پس از انجام مراحل مربوط به کفسازی و زیرسازی روف گاردن ها، به مرحله ی عایق بندی روف گاردن می رسیم که خود مستلزم انجام فعالیت های گوناگون است. برای این کار ابتدا شما باید تجهیزات مورد نیاز و المان های مربوطه را خریداری کنید و سپس با به کار گرفتن این المان ها و تجهیزات، بهترین عایق بندی را برای روف گاردن خود به وجود بیاورید.

عایق بندی روف گاردن اگر با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات و به کار گرفتن بهترین متریال‌ ها انجام شود، مسلما هزینه ی زیادی هم خواهد داشت. در غیر این صورت، این عایق بندی چندان هزینه ای ندارد اما باید مدام آن را ترمیم کنید و یا پس از گذشت مدتی آن را تعویض نمایید که انجام این مراحل می تواند بسیار هزینه داشته باشد.

به طور کلی امروزه از ایزوگام ها و متریال های این چنینی برای انجام عایق بندی استفاده می شود. این متریال ها می توانند از ورود رطوبت به ساختمان به خصوص در پشت بام ها جلوگیری کنند و عمر روف گاردن را افزایش دهند.

در انتخاب عایق های روف گاردن باید به چند نکته ی مهم توجه داشته باشید:

  • مواد عایق بندی باید وزن سبکی داشته باشند تا میزان فشار بر روی عناصر ساختمانی و سازه های بتنی را کاهش دهند. پس سعی کنید از متریال های سنگین وزن در زمینه ی عایق بندی روف گاردن استفاده نکنید.
  • دقت داشته باشید که این المان ها باید در مقابل اتش سوزی و حریق از خود مقاومت نشان دهند و سبب تشدید حریق در محیط نشوند. از این رو توصیه می شود که در این زمینه با افراد مشاور و متخصص مشورت کنید.
  • برای این که مواد عایق بندی شده ترک پیدا نکنند، باید با استفاده از چسب های بتنی ان ها را به هم متصل کنید. در غیر این صورت نمی توانید مقاومت چندانی از این عایق بندی ها ببینید و در نهایت نیز باید هزینه های زیادی را برای تشدید این عایق بندی ها متحمل شوید.
  • امروزه بیشتر اوقات از مواد پلیمری در عایق بندی روف گاردن به خصوص روف گاردن هایی که در بام ساختمان ها قرار دارند استفاده می کنند. پس می توانید این نوع از مواد را نیز در این زمینه به کار بگیرید.

مزایای عایق بندی روف گاردن

عایق بندی روف گاردن می تواند عمر روف گاردن را افزایش دهد و به طور کلی بنای ساختمان شما را از خطرات احتمالی در امان نگه دارد. علاوه بر این، این عایق بندی ها می توانند مقاومت زیرساخت‌ های روف گاردن را بالا ببرند و هزینه های مربوط به تعمیرات این زیرساخت ها را نیز کاهش دهند.

کلام آخر

روف گاردن یکی از اصلی ترین تجهیزاتی است که می تواند به هر ساختمانی زیبایی منحصر به فردی را القا کند. ما در این مقاله تلاش کردیم شما عزیزان را با تجهیزات مختلفی که یک روف گاردن برای اجرا شدن باید آن ها را به کار ببندد آشنا کنیم و مراحل اجرای اصولی روف گاردن را نیز برای شما شرح دهیم. امیدواریم این مطالب برایتان مفید بوده باشند.

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها