فصل سرد در راه است و با پایین رفتن دما، گل و گیاهان حساس تر از پیش می شوند. بنابراین بهترین اقدام، انتخاب گل ها و بوته های مقاوم در برابر سرما است که نسبت به سرما حساسیت کمتر و مقاومت بیشتری داشته باشند. در این مقاله به معرفی گل و گیاهانی می پردازیم که نسبت به هوای سرد مقاوم می باشند.
انواع گل های مقاوم در برف و سرما
گل همیشه بهار
این گیاه سرزنده که خاصیت دارویی نیز دارد، در برابر دمای سرد مقاوم می باشد. در واقع همیشه بهار بستر سرد و خنک را به مکان گرم ترجیح می دهد و تا فصل تابستان و گرمای آن گل هایش را شکوفا می کند. گل ها بین 20 تا 60 سانت قد می کشند.
گل استئوسپرموم (مینای آفریقایی)
همانگونه که از نامش پیداست بومی آفریقا و دارای طیف رنگی متنوعی می باشد. این گیاه گل های پر زرق و برقی دررنگ های گیرایی چون سفید، نارنجی، بنفش، آبی، بنفش و زرد دارد. ارتفاع این گیاه بین 30 تا 90 سانت رشد می کنند. گلدهی آن با فرا رسیدن گرمای تابستان متوقف می شود.
مینای آفریقایی گیاهی سازگار است که به خوبی شرایط مختلف را تحمل می کند و تقریبا به سرما مقاوم می باشد. این گیاه به روزانه شش تا هشت ساعت نور آفتاب نیاز دارد و نبود نور کافی باعث کمتر شدن گلدهی آن می شود.
گل بنفشه
با فرا رسیدن بهار گل های بنفشه به بازار می آیند و با رنگ های زیبای خود به محیط طراوت می بخشند، اما جالب است بدانید این گل به خوبی سرمای زمستان را تحمل می کند و محیط سرد و هوای خنک را ترجیح می دهد. این گل زیبا به روزانه حداقل شش ساعت نور آفتاب نیاز دارد و گل های آن در صورت ماندن در سایه کوچک و ریز می شوند.
بنفشه حتی در زیر برف نیز قادر به زنده ماندن است و بهترین دما برای رشد و پرورش این گیاه 4 تا 12 درجه می باشد. ارتفاع رشد آن بین 15 تا 20 سانت می باشد. گل بنفشه در فصل پاییز و زمستان که بیشتر گیاهان برگ ریزی می کنند، باغچه شما را خوشرنگ و زیبا می کند.
انواع درختچه ها و بوته های مقاوم در برف و سرما
برخی از درختچه ها مقاومت بالایی در برابر آب و هوای سرد از خود نشان می دهند و با خیال راحت و بدونی نگرانی می توانید آن ها را در محوطه خود پرورش دهید. در اینجا با چند نمونه از این بوته و درختچه ها آشنا می شویم.
گیاه کلم زینتی
کلم زینتی گیاهی یک ساله با برگ های چین دار و زیباست که در طراحی فضای سبز از آن استفاده می شود و احتمالا در فضاهای سبز عمومی بارها آن ها را دیده اید.
این گیاه نیز نسبت به سرمای زمستان مقاوم می باشد کلم زینتی به خاک با زهکش خوب و مکان نور دار نیاز دارد و در چنین موقعیتی رشد خوبی خواهد داشت و همچنین از این گیاهان میتوان در طراحی و اجرای فضای سبز استفاده کرد
فصل بهار زمان گلدهی این گیاه زینتی می باشد. سرمای زمستان را به خوبی تحمل می کند اما در برابر گرمای زیاد تابستان کم طاقت تر می باشد.
کلم زینتی را زیاد آبیاری نکنید، زیرا این کار باعث پوسیدگی ریشه های آن می شود و کم آبی نیز به گیاه آسیب می زند. کلم این گیاه باید در مکانی با نور مستقیم کاشته شود، چراکه نور زیاد باعث بزرگ تر و زیباتر شدن برگ های آن می شود.
گل ابر نقره ای
ابر نقره ای گیاهی مقاوم و همیشه سبز است که در فصل زمستان به خوبی سرما را تحمل می کند. همچنین این گیاه نسبت به خاک نمک دار، قلیایی و خشکی نیز مقاوم است. گل ابر نقره ای آفتاب دوست است اما سایه را نیز تحمل می کند.
به دلیل رنگ زیبایی که این گیاه دارد، کاربرد زیادی در طراحی فضای سبز دارد و به طراحان به وفور از آن استفاده می کنند. گیاه ابر نقره ای با انواع خاک سازگار است و در خاک های اسیدی تا خاک های لومی شنی رشد می کند، اما خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود. آبیاری را به طور منظم بلافاصله پس از کاشت انجام دهید و پس از رشد ریشه ها و گیاه، آبیاری را کمتر کنید.
کامیس پاریس یکی از گل ها و بوته های مقاوم در برابر سرما !
کامیس پاریس درختچه ای سوزنی برگ از خانواده سرویان و همیشه سبز می باشد که سرما را تا درجه منفی 23 درجه تحمل می کند و در برابر باد نیز مقاومت خوبی دارد. این درختچه به مکان پر نور نیاز دارد، زیرا در صورت نور کم برگ های آن قهوه ای می شوند.
در تابستان درختچه را هفته ای دو تا سه بار آبیاری کنید و در فصول سرد میزان آبیاری را کاهش دهید. بهترین خاک برای کامیس پاریس خاک شنی لومی می باشد.
انواع درخت های همیشه سبز
در اینجا به معرفی چند درخت همیشه سبز و زیبا برای طراحی محوطه سبز می پردازیم.
درخت افرا
درخت زیبای افرا به دلیل رنگ های گیرایی که در فصول مختلف دارد، از درختان پرطرفدار میان طراحان محوطه سبز به شمار می رود. این درخت زیبا با گونه های مختلف تحمل سرمای خوبی نیز دارد و بیشتر در مناطق شمالی دیده می شود. درخت افرا به نور کامل خورشید نیاز دارد و هر 7 الی 10 روز یک بار به آبیاری نیاز دارد.
درخت اکالیپتوس
اکالیپتوس درختی بومی استرالیا و همیشه سبز و تقریبا حساس به سرما می باشد که خاصیت درمانی نیز دارد. این درخت در خاک دارای زهکشی خوب و غنی رشد خوبی دارد، اما حساسیت بالایی نسبت به خاک ندارد و به خوبی با طیف وسیعی از خاک ها سازگار هستند.
اکالیپتوس در صورت داشتن شرایط مساعد رشد خوبی دارد و ارتفاع آن از 9 متر شروع و حتی ممکن است به 54 متر نیز برسد. همه درختان اکالیپتوس به نور کامل نیاز دارند، با این حال، برخی از گونه های آن مناطق نیم سایه را نیز تحمل می کنند.
درخت ماهونیا
ماهونیا درختی همیشه سبز است که با گل های زرد روشن خود تقریبا به سرعت رشد می کند و ارتفاع آن به یک تا دو متر می رسد. ماهونیا به راحتی رشد می کند و در اکثر شرایط مقاوم است. به نور آفتاب نیاز دارد، اما نیم سایه را نیز تحمل می کند.
بهترین مکان برای رشد این درخت بستر مرطوب و خنک می باشد. خاک مناسب برای کاشت این درخت خاک شنی با زهکشی مناسب می باشد. مراقبت از این درخت از کاشت تا هرس اصولی سبب می شود که رشد خوبی داشته باشد و شکوفه زیبایی بدهد.