معرفی کفپوش های طراحی فضای سبز
کفپوش های متنوع و زیادی برای کفسازی محوطه وجود دارند، اما آشنایی با آن ها و شناخت دقیق ترشان به شما کمک می کند تا انتخابی بهینه تر داشته باشید. در این مقاله با معرفی کفپوش های طراحی فضای سبز نمونه هایی از کفپوش های رایج در طراحی فضای سبز آشنا می شوید.
برای کفسازی محوطه هم می توانید گیاهان پوششی و هم انواع سنگفرش را انتخاب کنید که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که در این مقاله به آن ها می پردازیم.
گیاهان پوششی که دسته بندی متنوعی هم دارند، زیبایی و جلوه خاصی به فضای سبز شما می بخشند. گیاهان پوششی زیادی وجود دارند که می توانند زینت بخش فضای سبزتان باشند اما در اینجا به چند نمونه رایج آن ها اشاره می کنیم.
چمن؛ رایج ترین گیاه پوششی
رایج ترین گیاه پوششی که تقریبا در هر مکانی دیده می شود چمن است. چمن زیبایی منحصر به فردی دارد که جلوه اش آن را از سایر گیاهان پوششی در خلق و طراحی فضای سبز متمایز کرده اما در نظر داشته باشید که چمن به رسیدگی بالایی نیاز دارد و آبیاری زیاد هم می خواهد. بنابراین نگهداری آن در اقلیم های خشک دشوارتر است.
البته باید توجه داشت که در هر اقلیمی چمن مخصوص به آن اقلیم کاشته شود. مثلن چمن سردسیری برای مناطق کوهستانی و سرد مناسب تر می باشد و کاشت آن در اقلیم خشک، بی نتیجه خواهد بود.
لیزوماکیا؛ گیاهی با رشد سریع
لیزوماکیا نوعی گیاهی پوششی با رشد سریع است که هم در سطح صاف و هم در شیب رشد می کند. این گیاه به دلیل رشد کم، نیاز به کوتاهی ندارد و از این نظر به چمن مزیت دارد. رشد گیاه لیزوماکیا نهایتا به حدود 10 سانت می رسد. لیزوماکیا برای شادابی در فصل تابستان به دو بار آبیاری در روز نیاز دارد و به طور کلی خاک آن باید همیشه مرطوب باشد.
اما بایستی دقت کنید که این گیاه را کنار چمن نکارید یا با آن ادغام نکنید؛ چراکه مانند آفت به چمن حمله می کند. کاشت لیزوماکیا به دلیل رشد زیاد علف هرز، در مناطق مرطوب و شرجی مانند شمال کشور پیشنهاد نمی شود. رنگ این گیاه زیر تابش نور، زرد و در سایه به رنگ سبز روشن تغییر پیدا می کند.
فرانکینیا؛ گیاه همیشه سبز و مقاوم
این گیاه پوششی همیشه سبز مقاومت بالایی در برابر خشکی دارد و به نور کامل نیاز دارد؛ بنابراین مناسب کاشت در مناطق گرم و خشک می باشد. از سویی دیگر این گیاه برای کاشت در مناطق سردسیر مناسب نمی باشد، چون مقاومت کمی در برابر سرما دارد.
بهترین زمان برای کاشت فرانکینیا فصل بهار است و هنگام کاشت فاصله 30 الی 40 سانتی را میان بذر گیاه رعایت کنید. زیرا این گیاه پوششی با رشد سرشارش فضاهای خالی را پر می کند.
این گیاه برخلاف چمن، نیاز به مرتب شدن و اصلاح ندارد و همچنین مقاومت بالایی در برابر پاخور بودن ندارد و برای کاشت در مکان های پرتردد مناسب نمی باشد.
انتخاب سنگفرش
و اما به انتخاب سنگفرش برای کفسازی محوطه می رسیم. سنگ نماد قدرت و صلابت می باشد و استحکام و مقاومت آن در برابر تغییرات اقلیمی، پاخور بودن، بازی و سایر فعالیت های سنگین کافی می باشد. سنگ ها نیز گونه های متنوع و زیادی دارند که در اینجا به معرفی چند نمونه می پردازیم.
سنگریزه؛ یک مصالح ارزان
سنگریزه و شن های تزیینی(رنگی) گزینه ای برای کفسازی محوطه هستند که به خصوص برای محوطه هایی با وسعت بالا، بسیار مقرون به صرفه می باشند. از آنجاییکه ممکن است سنگریزه ها در برخی نقاط کاربردی نباشند، می توانید از یک ترکیب تلفیقی از سنگ و سنگریزه، سنگریزه و بتن و … بهره بگیرید و طراحی زیبایی را ایجاد کنید. از سنگریزه برای مهار علف های هرز نیز استفاده می شود.
بتن درجا؛ متریالی مقاوم
بتن درجا یکی دیگر از گزینه های مقرون به صرفه است که استحکام بسیار بالا و اجرای آسانی دارد. سنگفرش های بتنی قالبی نیز به صورت پیش ساخته در فروشگاه ها قابل خریداری و نصب می باشند. مهم ترین خاصیت بتن تطبیق پذیری بالای آن است؛ بدین معنی که به راحتی به هر شکلی درمی آید و به شما امکان داشتن منحنی های جذاب یا سایز اشکال دلخواه را می دهد. بتن در هر طیف آب و هوایی مقاومتی بالا و دوامی طولانی دارد.
آجرفرش؛ کفپوشی کلاسیک و گرم
آجرفرش یکی از متداول ترین و قدیمی ترین مصالحی است که می تواند جلوه زیبایی در کفسازی محوطه تان ایجاد کند. سایز 20 در 10 آن به خوبی هارمونی و نظم ایجاد می کند و رنگ قرمز مایل به قهوه ای اش به محوطه گرما و صمیمیت می بخشد. آجر را در تلفیق با دیگر مصالح کفسازی نیز به کار می برند.
آجرفرش مقاومت خوبی دارد اما برای حفاظت در برابر لکه ها و آلودگی ها به درزگیری نیاز دارد. از مزایای این مصالح می توان به نسوز بودن آن و سطح غیرلغزنده اش اشاره کرد.
سنگ آهک؛ متریالی زیبا و در دسترس
سنگ آهک متریالی زیبا، بادوام و پرکاربرد و گزینه ای محبوب در زمینه محوطه سازی است. این سنگ رسوبیِ جذاب به راحتی در دسترس است. سنگ آهک هم به صورت تکه ای و هم به صورت سنگریزه وخرد شده به کار می رود و بیش ترین کاربرد آن در محوطه، در ساخت مسیرهاست.
چنانچه سنگ آهک را برای کفسازی محوطه خود انتخاب می کنید توجه داشته باشید که این سنگ هنگام خیس شدن لغزنده می شود. اما می توانید با استفاده از دستگاه های شن پاش یا چکش های دندانه دارِ مخصوص سطح آن را آجدار کنید. البته دقت کنید که این پروسه باید توسط تکنسین مخصوص این کار انجام شود.
سنگ تراورتن؛ سنگی لوکس و مقاوم به گرما
تراورتن به عنوان سنگی لوکس در کفسازی شناخته می شود و متریالی رایج در ساخت حاشیه استخرها و کفسازی محوطه به ویژه در مناطق گرم به شمار می رود. البته رنگ های رایج آن مقرون به صرفه تر هستند. این سنگ حتی در گرم ترین اقلیم ها و زیر نور شدید آفتاب در محوطه خنک می ماند و می توانید حتی با پای برهنه روی آن راه بروید و حس مطلوبی داشته باشید.
در تمام سطح سنگ تراورتن حفره های ریزی وجود دارد که به آن بافت مخصوصی می دهد و آن را در برابر لغزش و لیز خوردن پایدار می کند. تراورتن به صورت طبیعی از سنگ آهک و مرمر و در فصل بهار از غارها استخراج می شود.
مجموعه طراحی فضای سبز آیسان خلیلی آذر آماده ارائه خدمات از مرحله صفر تا صد کفسازی هر نوع محوطه ای توسط کادری مجرب در استان های تهران، البرز، مازندران، قزوین و اصفهان می باشد.